środa, 27 listopada 2024

Przepis na paprykę zapiekaną z fetą


Papryka pieczona z fetą

    Nieraz człowiek ma ochotę na zrobienie czegoś wykwintnego. Oczywiście definicja - znaczenie "wykwintne" -nie dla każdego jest taka sama...


    👉Jak zrobić paprykę pieczoną z fetą i szynką❓

    Jeśli nie wykwintne, to można zrobić coś nietypowego i taka propozycja dziś leci od Agnieszki.
 
    Zapraszamy na przepis na fetę z szynką.
    Mariusz i Agnieszka
 




Składniki:

  • 1,5 sztuki papryki (czerwonej, żółtej)
  • 270g fety
  • 100g szynki długodojrzewającej 
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej 
  • 1 łyżka octu balsamicznego 
  • 3-4 łyżki oliwy 
  • sól
  • pieprz 
  • garść dowolnej sałaty 
Przygotowanie:

Przepis na roladki z papryki, fety i szynki szwarcwaldzkiej (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania roladek z papryki, fety i szynki szwarcwaldzkiej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Przygotowanie papryki [01:12]: Paprykę należy pokroić na osiem kawałków i usunąć gniazda nasienne.

  • Przygotowanie fety [02:10]: Kawałek fety należy przekroić tak, aby zmieścił się w papryce.

  • Zawijanie roladek [02:10]: Fetę wkłada się do papryki, a następnie całość zawija w plasterek szynki szwarcwaldzkiej.

  • Układanie na blasze [02:43]: Przygotowane roladki układa się na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  • Pieczenie [03:13]: Roladki wstawia się do nagrzanego piekarnika (180 stopni Celsjusza) i zapieka przez około 20 minut.

  • Przygotowanie sosu [03:25]: W międzyczasie przygotowuje się sos, łącząc musztardę francuską, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, pieprz i sól, a następnie dokładnie mieszając.

  • Serwowanie [04:37]: Na półmisku rozkłada się garść sałaty, na której układa się upieczone roladki. Całość polewa się sosem i podaje.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz