Kiszona kapusta z dodatkami
👉Jak zrobić kiszoną kapustę w słoikach❓
A można też zrobić taką wersję ful wypas. Taką kapustę kiszoną, która będzie gotowa do jedzenia, do obiadu bez dodatkowych ceregieli. Czyli wystarczy dolać oliwę, a nawet nie i gotowa surówka ląduje na talerzu.
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- ok. 2kg kapusty
- 2 średnie marchewki
- 2 małe papryki
- 2 małe cebule
- sól (ok. 20g na kilogram kapusty)
- 1 liść laurowy
- 3 kulki ziela angielskiego
- czarny pieprz w ziarnkach (szczypta)
Przepis na kiszoną kapustę z dodatkami (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania kiszonej kapusty z dodatkami, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie warzyw
Zetrzyj marchewkę na tarce o dużych oczkach [01:05:50].
Poszatkuj drobno kapustę, wcześniej wykrawając twardy głąb [01:46:00].
Posyp poszatkowaną kapustę solą kamienną niejodowaną, około 20 g na kilogram kapusty, a następnie wymieszaj [02:42:00].
Pokrój cebulę w piórka, a paprykę w drobne paseczki, dodaj do kapusty i wymieszaj [03:29:00].
Pozostaw wszystko na około godzinę, aby kapusta puściła sok [03:44:00].
Przygotowanie słoików i przypraw
Pakowanie i zalewanie
Ukiszanie
Po ukiszeniu surówka jest gotowa do spożycia – wystarczy dodać oliwę lub olej i wymieszać [08:31:00].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz