Ajvar
Podróżując po świecie, lubię próbować potrawy lokalnej,, oryginalnej
kuchni. Przy okazji różnych dań, pojawiają się też różne dodatki. Przy
okazji Chorwackich cevapcici, które stały się moim przysmakiem, pojawił
się też ajvar.
👉Jak zrobić domowy ajvar❓
Oczywiście po prawie każdym sezonie w Chorwacji jechał do domu ajvar w słoiczku, ale na jak krótko starczał... Można przecież taki ajvar zrobić.
Zapraszamy na przepis na ajvar z papryki.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Domowy Ajvar - Jak zrobić fantastyczny dodatek do mięs z grilla❓ - Ajvar z papryki z piekarnika
Składniki:
- 1kg papryki
- 1 bakłażan (300g)
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek oliwy/oleju
- 1-2 łyżki octu jabłkowego
- sól
- pieprz
- ewentualnie papryczka chili
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz