Falafel
Jak powstały kebaby, to po klasycznych kebabach próbowałem wtedy falafele. Na mieście już jadłem, a teraz czas na domowe falafele.👉Jak zrobić falafele❓
Jak mamy zrobić domowe falafele, to można także poeksperymentować z
ulubionymi smakami. Jak już zrobicie to co proponuje Agnieszka i tak jak
proponuje, to następnym razem, można zmniejszyć lub zwiększyć ilość
jakiejś przyprawy i smak będzie dopasowany do Waszego gustu.
Zapraszamy na przepis na falafele.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Chrupiący FALAFEL - DOMOWE wegańskie kotleciki z CIECIERZYCY - Przysmak z bliskiego wschodu
Składniki:
- 1 szkl. (250ml) suchej ciecierzycy
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- płaska łyżeczka soli
- 1/3 łyżeczki pieprzu
- 1/3 łyżeczki imbiru
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka kolendry
- 1 łyżeczka kuminu
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- olej do smażenia
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz