Jako dziecko nie lubiłem kotletów mielonych. Szczególnie wtedy gdy były
suche.
Inaczej sprawa wyglądała z pulpetami. Były małe, mokre bo
pływały w sosie. Oczywiście najczęściej były pulpety w sosie
pomidorowym, ale ile można jeść pulpety w sosie pomidorowym?
👉Jak zrobić pulpety❓
Jak już się Wam znudzą pulpety w sosie pomidorowym, a może już się Wam
znudziły, to Agnieszka ma dla Was fantastyczną propozycje, zróbcie
pulpety w sosie śmietanowo pieczarkowym.
Zapraszamy na przepis na pulpety w sosie pieczarkowo-śmietanowym.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 700g mięsa mielonego (u mnie z udźca indyka)
- 1 jajko
- 1,5 cebuli lub 1 duża i jedna mała
- 1-2 ząbki czosnku
- ok. 400g pieczarek
- 1 łyżeczka majeranku
- 3 łyżki dowolnego tłuszczu
- 200ml słodkiej śmietanki 30 %
- 2 łyżki mąki łubinowej lub sojowej, kokosowej
- sól
- pieprz
- natka pietruszki do posypania pulpetów
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz