środa, 1 maja 2024

Przepis na pulpety w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Pulpety duszone w sosie śmietanowo-pieczarkowym

 
    Jako dziecko nie lubiłem kotletów mielonych. Szczególnie wtedy gdy były suche. 
    Inaczej sprawa wyglądała z pulpetami. Były małe, mokre bo pływały w sosie. Oczywiście najczęściej były pulpety w sosie pomidorowym, ale ile można jeść pulpety w sosie pomidorowym? 

👉Jak zrobić pulpety❓ 

     Jak już się Wam znudzą pulpety w sosie pomidorowym, a może już się Wam znudziły, to Agnieszka ma dla Was fantastyczną propozycje, zróbcie pulpety w sosie śmietanowo pieczarkowym.
    Zapraszamy na przepis na pulpety w sosie pieczarkowo-śmietanowym.
    Mariusz i Agnieszka



Link do filmu z przepisem
 





Składniki:
  • 700g mięsa mielonego (u mnie z udźca indyka)
  • 1 jajko
  • 1,5 cebuli lub 1 duża i jedna mała
  • 1-2 ząbki czosnku 
  • ok. 400g pieczarek 
  • 1 łyżeczka majeranku 
  • 3 łyżki dowolnego tłuszczu 
  • 200ml słodkiej śmietanki 30 %
  • 2 łyżki mąki łubinowej lub sojowej, kokosowej 
  • sól
  • pieprz 
  • natka pietruszki do posypania pulpetów 
Przygotowanie:


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz