Na pierwszy rzut oka nie miałem żadnych skojarzeń co do tej pasty z
papryki, pomidorów i cukinii. Dopiero jak spróbowałem to mnie oświeciło.
Smakiem przypomina mój ulubiony dodatek do mięsa, który jadłem zawsze w
Chorwacji. Do mięs grillowanych, a przede wszystkim do cevapcici zawsze
dostawałem, lub zamawiałem AJVAR.
👉Jak zrobić pastę warzywną jako dodatek do mięsa na obiad❓
Na początku Aga powiedziała, że to będzie pasta z cukinii i papryki do
kanapek. Jak już spróbowałem, to wiem, że mogę polecić Wam jako idealny
dodatek do mięs na grilla... A sezon grillowy już tuż, tuż... 🔥
Zapraszamy na przepis na PASTĘ DO kanapek.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 2 papryki
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 3-4 ząbki czosnku
- 1 pomidor
- 3 łyżki oliwy
- 60g przecieru pomidorowego
- 1 łyżka octu jabłkowego lub winnego
- 1 łyżeczka papryki ostrej wędzonej
- sól
- pieprz
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz