Zupa tajska z mleczkiem kokosowym i boczniakami
Nie jestem fanem zup, więc aby jakaś zupa mi się spodobała to trzeba
niezłe salto zrobić. Takie salto zrobiła Agnieszka i zaserwowała mi zupę
tajską z bocznikami, ale to nie istotne, z mleczkiem kokosowym i ten
składnik też nie jest istotny, makaron ryżowy też nie był szałem,
chociaż całość dała świetny efekt...
👉Jak zrobić zupę tajską z boczniakami❓
To co zrobiła Agnieszka było strzałem w 10! Zaserwowała mi tą zupę z
pałeczkami, pewnie widelcem też bym dał rade zjeść, jednak pałeczki
miały swój azjatycki urok...
Zapraszamy na przepis na zupę tajską z mlekiem kokosowym.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 200g boczniaków
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- ok. 2cm kawałek imbiru (jak gruby to mniej)
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki czerwonej pasty curry
- 500ml bulionu warzywnego
- 200ml mleczka kokosowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oliwy/oleju
- sok z limonki (ilość według gustu)
- do przybrania kolendra lub natka pietruszki
- makaron ryżowy lub ryż
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz