środa, 23 października 2024

Przepis na fit pizzerinki z cukinii


Pizzerinki

    Nieraz jak wchodzi się na jakąś dietę, jak dieta rozdzielna lub KETO, to zaczyna brakować... Zaraz zaraz! nic nie zaczyna brakować bo wszytko można zrobić w wersji FIT.

    👉Jak zrobić pizzerinki z cukinii❓


    Ostatnio Agnieszka zrobiła kolejne pizzerinki, ale tym razem z cukinii. Tak, tak kolejne bo jedne już były z całych plasterków cukinii: pizzerinki z cukinii tylko nazwała je mini zapiekanki.
 
 
    Zapraszamy na przepis na pizzerinki z cukinii.
 
    Mariusz i Agnieszka
 




Składniki: 
  • ok. 1kg cukinii
  • 1 jajko
  • ok. 100g-120g żółtego sera (użyłam goudy)
  • 1 łyżeczka bazylii 
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego 
  • sól
  • pieprz 
Przygotowanie:

Przepis na fit pizzerinki z cukinii (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania fit pizzerinek z cukinii, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  1. Przygotowanie cukinii [00:45]: Umyj cukinię i zetrzyj ją na tarce o dużych oczkach. Następnie posól startą cukinię [01:26], wymieszaj i odstaw na 10-15 minut, aby puściła sok [01:33]. Po tym czasie dokładnie odciśnij cukinię z nadmiaru wody [02:55].

  2. Przygotowanie sera [01:52]: Zetrzyj ser na tarce o dużych oczkach.

  3. Mieszanie składników [03:17]: Do odciśniętej cukinii dodaj starty ser, granulowany czosnek, bazylię, pieprz i jajko. Całość dokładnie wymieszaj, tworząc ciasto bez mąki [03:35].

  4. Formowanie i pieczenie placków [04:09]: Z przygotowanej masy formuj placki o dowolnej wielkości i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż placki do nagrzanego piekarnika (200 stopni Celsjusza) i zapiekaj do uzyskania złocistego koloru, co zajmuje około 15 minut [04:20].

  5. Dodawanie ulubionych składników [04:34]: Na podpieczone pizzerinki z cukinii nałóż ulubione dodatki. Zacznij od posmarowania ich sosem pomidorowym lub keczupem [04:44]. Następnie posyp mozzarellą [05:28], dodaj chorizo [05:58] i na koniec ułóż oliwki [06:24].

  6. Końcowe zapiekanie [06:58]: Przygotowane pizzerinki włóż ponownie do piekarnika i zapiekaj, aż ser się rozpuści i delikatnie przyrumieni [07:05].

  7. Podanie [07:11]: Pizzerinki są gotowe do podania. Najlepiej smakują ciepłe.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz