wtorek, 22 października 2024

Przepis na szakszukę ze szpinakiem


Szakszuka ze szpinakiem

    Jajka w nowej odsłonie.Tak na prawdę i precyzyjniej mówiąc, to szakszuka w nowej odsłonie, czyli szakszuka ze szpinakiem, bo kto powiedział, że musi być tylko szakszuka z pomidorami.

    👉Jak zrobić szakszukę❓

    Agnieszka zrobiła szakszukę ze szpinakiem, bardzo mi zasmakowała. Ciekawy jestem jaką inną wersję jeszcze wymyśli.
 
 
    Zapraszamy na przepis na szakszukę.
 
 
    Mariusz i Agnieszka
 
 




Składniki:

  • 100g świeżego szpinaku 
  • 2 małe pomidory
  • 3 jajka
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki oliwy/oleju 
  • sól 
  • pieprz 
  • czarnuszka do posypania 
Przygotowanie:

Przepis na szakszukę ze szpinakiem (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania szakszuki ze szpinakiem, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Przygotowanie bazy

    • Na patelnię wlej oliwę lub inny tłuszcz [00:57].

    • Pokrój czosnek [01:28] i wrzuć go na rozgrzany tłuszcz, smażąc przez około minutę [01:35].

    • Dodaj drobno pokrojony szpinak [01:58].

    • Delikatnie posól szpinak i mieszaj, aż lekko zwiędnie [02:37].

    • Pokrój pomidory w kostkę [02:58] i dodaj je do szpinaku [03:36].

    • Całość duś, aż nadmiar wody wyparuje [03:45].

    • Dopraw solą [04:07] i pieprzem [04:13], a następnie wymieszaj [04:13].

  • Dodanie jajek

    • Zrób wgłębienia w warzywach i wbij w nie jajka [04:23].

    • Delikatnie popieprz [04:39] i posól jajka [04:44].

    • Przykryj patelnię i trzymaj na ogniu, aż jajka zetną się do preferowanego stopnia [04:44].

  • Wykończenie

    • Gdy szakszuka jest gotowa, wyłącz ogień [05:05].

    • Posyp czarnuszką [05:05].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz