Szakszuka ze szpinakiem
Jajka w nowej odsłonie.Tak na prawdę i precyzyjniej mówiąc, to szakszuka
w nowej odsłonie, czyli szakszuka ze szpinakiem, bo kto powiedział, że
musi być tylko szakszuka z pomidorami.
👉Jak zrobić szakszukę❓
Agnieszka zrobiła szakszukę ze szpinakiem, bardzo mi zasmakowała.
Ciekawy jestem jaką inną wersję jeszcze wymyśli.
Zapraszamy na przepis na szakszukę.
Mariusz i Agnieszka
Składniki:
- 100g świeżego szpinaku
- 2 małe pomidory
- 3 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy/oleju
- sól
- pieprz
- czarnuszka do posypania
Przepis na szakszukę ze szpinakiem (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania szakszuki ze szpinakiem, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie bazy
Na patelnię wlej oliwę lub inny tłuszcz [00:57].
Pokrój czosnek [01:28] i wrzuć go na rozgrzany tłuszcz, smażąc przez około minutę [01:35].
Dodaj drobno pokrojony szpinak [01:58].
Delikatnie posól szpinak i mieszaj, aż lekko zwiędnie [02:37].
Pokrój pomidory w kostkę [02:58] i dodaj je do szpinaku [03:36].
Całość duś, aż nadmiar wody wyparuje [03:45].
Dopraw solą [04:07] i pieprzem [04:13], a następnie wymieszaj [04:13].
Dodanie jajek
Wykończenie
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz