👉Jak zrobić zupę toskańską ❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 500g mięsa mielonego (u mnie z udek kurczaka)
- 4 plastry boczku
- 1 duża cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 litr bulionu (użyłam warzywnego)
- 100g szpinaku
- 100ml słodkiej śmietanki 30 %
- 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
- sól
- pieprz
Przepis na toskańską zupę z mięsem i szpinakiem (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania toskańskiej zupy z mięsem i szpinakiem, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie boczku: Na suchej patelni podsmaż boczek pokrojony w paseczki lub kostkę, aż wytopi się z niego tłuszcz [00:53]. Następnie zdejmij podsmażony boczek z patelni [02:06].
Szklenie cebuli i czosnku: Na tłuszczu wytopionym z boczku zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę [02:10]. Po minucie dodaj pokrojony w kostkę czosnek i smaż przez kolejną minutę [02:22].
Przygotowanie mięsa: Dodaj mięso mielone (np. z uda kurczaka) do cebuli i czosnku. Dopraw słodką papryką i pieprzem, a następnie podsmażaj, aż mięso zmieni kolor [02:34].
Gotowanie zupy: Przełóż zawartość patelni do garnka [03:08]. Zalej bulionem (warzywnym lub mięsnym) [03:19] i gotuj na kuchni, aż mięso będzie miękkie [03:34].
Dodanie śmietanki i szpinaku: Gdy mięso jest miękkie, wyłącz zupę i wlej słodką śmietankę (najlepiej 30%) [03:50]. Następnie dodaj szpinak, wymieszaj i poczekaj chwilę, aż zwiędnie [04:10].
Doprawianie i podanie: Sprawdź, czy zupa jest odpowiednio słona i pieprzna, a w razie potrzeby dopraw [04:24]. Podawaj zupę, posypując ją wcześniej podsmażonym boczkiem [04:52].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz