wtorek, 28 maja 2024

Przepis na kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty

Kotlety siekane z kurczaka

    Na naszym kanale są już kotlety siekane a teraz nowa wersja czyli kotlety siekane z piersi kurczaka z młodą kapustą, czyli kolejny przepis na kotlety siekane z warzywami.

    👉Jak zrobić kotlety z młodą kapustą❓

    Oczywiście trzeba mieć i zacząć od młodej kapusty, a potem to już jakoś będzie. Ok! jeszcze trzeba trochę postać nad patelnią i gotowe.
    Zapraszamy na przepis na kotlety siekane z kurczaka z warzywami.
    Mariusz i Agnieszka

Link do filmu z przepisem
Jak zrobić KOTLETY siekane z piersi KURCZAKA i młodej KAPUSTY❓
 
 

 

Składniki:
  1. 600g piersi z kurczaka (1 podwójna)
  2. 400g młodej kapusty 
  3. 4 jajka
  4. 1 cebula 
  5. 1 czubata łyżka koperku 
  6. 1 czubata łyżka szczypiorku 
  7. 6 łyżek mąki łubinowej (można zamienić na migdałową lub kokosową, kokosowej mniej bo jest bardzo chłonna)
  8. 2 łyżki majonezu 
  9. 1 łyżka musztardy 
  10. sól
  11. pieprz 
  12. dowolny tłuszcz do smażenia 
Przygotowanie:

Przepis na siekane kotlety z kurczaka z młodą kapustą (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania siekanych kotletów z kurczaka z młodą kapustą, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Przygotowanie kapusty [01:01:01]: Kapustę należy drobno pokroić, a następnie obgotować w wodzie przez 3 do 4 minut. Po tym czasie kapustę odcedzić i wystudzić.

  • Krojenie cebuli [01:40:00]: Cebulę pokroić w drobną kostkę.

  • Krojenie kurczaka [02:11:00]: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.

  • Mieszanie składników [04:21:00]: Do pokrojonej piersi z kurczaka dodać jajka, majonez, musztardę, drobno pokrojony koperek i szczypiorek, mąkę łubinową (lub kokosową/migdałową), pieprz i sól. Następnie dodać odciśniętą i wystudzoną kapustę. Całość dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt rzadka, można dodać więcej mąki [05:09:00].

  • Smażenie kotletów [04:48:00]: Rozgrzać tłuszcz na patelni. Kłaść po jednej lub dwie łyżki masy na kotlety, w zależności od pożądanej wielkości, i smażyć z dwóch stron na rumiany kolor.

Gotowe kotlety można podawać z ulubioną surówką [07:05:00].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz