środa, 26 lipca 2023

Przepis na zupę owocową jagodową

Zupa owocowa jagodowa

    Tym razem jeden z ulubionych przepisów Agnieszki z dzieciństwa. Takie przepisy budzą wspomnienia i nasuwają myśl by przypomnieć sobie beztroskie lata dzieciństwa...

    👉Jak zrobić zupę jagodową❓

    Zrobienie takiej zupki jest proste! Można ją zrobić w lato z jagód prosto z krzaka, lub jagód mrożonych, a także w okresie zimowym z jagód ze słoika.
    Zapraszamy na przepis na zupę jagodową.
 



Składniki:
  • 400g jagód
  • erytrytol lub inny słodzik (ilość według własnych potrzeb)
  • 1 litr wody
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • ewentualnie słodka śmietanka do zabielenia zupy 
  • makaron (forma dowolna)
Przygotowanie:

Przepis na zupę jagodową (zupa owocowa) - krok po kroku z filmu

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania szybkiej i pysznej zupy jagodowej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  1. Gotowanie jagód:

    • Wsyp jagody do wody [01:13, 01:23].

    • Dodaj erytrytol lub inny słodzik (ilość dostosuj do preferowanej słodkości) [01:28, 01:34].

    • Postaw garnek na kuchence [01:34].

    • Mieszaj, aby słodzik się rozpuścił [01:47].

    • Od momentu zagotowania gotuj przez 3 minuty [01:34, 01:54].

    • Ważne: Nie przykrywaj zupy pokrywką podczas gotowania, ponieważ jagody lubią wykipieć [01:54].

  2. Zagęszczanie:

    • Wlej odrobinę wody do skrobi/mąki ziemniaczanej i rozprowadź ją, aby się rozpuściła [02:07, 02:18].

    • Pod koniec gotowania wlej rozpuszczoną skrobię do zupy [02:18, 02:29].

    • Mieszaj [02:37].

    • Wyłącz palnik, gdy zupa się zagotuje [02:37, 02:40].

  3. Podanie:

    • Zupę owocową podawaj z kluseczkami (np. nitkami) [02:40, 02:42].

    • Zupę można zabielić śmietaną (w całym garnku lub indywidualnie na talerzu) [02:50, 03:00].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz