Fasolka szparagowa ostatnio zdominowała nasze obiady. Pojawia w różnych
formach, wersjach i na różne sposoby.
👉Jak zrobić fasolkę szparagową z czosnkiem❓
Tym razem Agnieszka proponuje zrobienie fasolki szparagowej
przesiąkniętej aromatem czosnku.. Dodatkowo, poza czosnkiem jeszcze
jeden składni sprawi w magiczny sposób, że ta fasolka nabierze smaku i
aromatu.
Zapraszamy na przepis na fasolkę szparagową z dressingiem.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 600g fasolki szparagowej
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki soku z cytryny
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Przepis na fasolkę z dressingiem (fasolka szparagowa z czosnkiem) - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania aromatycznej fasolki szparagowej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Gotowanie fasolki:
Prażenie sezamu:
Przygotowanie dressingu:
Łączenie i finalizacja:
Fasolkę można jeść na ciepło lub na zimno (wtedy traktowana jest jako sałatka), samodzielnie lub jako dodatek do obiadu [04:04, 04:13].
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz