Bułeczki czosnkowe, chleb rwany, czy pieczywo czosnkowe w jakiejkolwiek
postaci, to fantastyczna przekąska, przystawka, przegryzka - czy jak tam
sobie to nazwiecie. Fantastyczna bo można zjeść bez żadnych dodatków,
bo takie pieczywo już samo w sobie jest atrakcją.
👉Jak zrobić bułeczki czosnkowe❓
Tajemnica zrobienia pysznych, domowych bułeczek czosnkowych tkwi w
masełku, a dokładniej doprawieniu, przyprawieniu tego masełka czosnkiem i
innymi przyprawami. A potem to już z górki...
Zapraszamy na przepis na domowe bułeczki czosnkowe.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 20g drożdży
- 400g mąki (u mnie orkiszowa, można zamienić na pszenną typ 650)
- 3 łyżki oleju
- 260ml wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1 płaska łyżeczka soli
- 50g masła
- 2 ząbki czosnku (jak małe to więcej)
- 1 łyżka natki pietruszki
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz