👉Jak zrobić fasolkę szparagową w sosie bolońskim❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- ok. 800g fasolki szparagowej
- 700g mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku (jak małe to więcej)
- puszka pomidorów krojonych bez skórki
- 1 cebula
- oregano
- bazylia
- sól
- pieprz
Przepis na FASOLKĘ szparagową w sosie BOLOŃSKIM - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania fasolki szparagowej w sosie bolońskim bez węglowodanów, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Gotowanie fasolki:
Przygotowanie sosu bolońskiego:
Rozgrzej patelnię z tłuszczem [01:57].
Pokrojoną cebulę wrzuć na patelnię i podsmaż do zeszklenia [02:19, 02:31].
Dodaj mięso mielone i podsmażaj, aż straci różowy kolor [02:43, 03:11].
Czosnek pokrój w kosteczkę lub przeciśnij przez praskę [02:31, 03:18].
Gdy mięso zmieni kolor, dodaj czosnek i podsmażaj przez minutę [03:18, 03:22].
Wymieszaj [03:30].
Duś pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa [03:41, 03:52].
Gdy mięso jest prawie gotowe, dodaj przyprawy: bazylię, oregano (nie przesadzaj z ilością, by nie było gorzkie), sól i pieprz [03:52, 04:13].
Mieszaj i duś jeszcze przez około 10 minut, aby sos się zredukował [04:13, 04:22].
Łączenie i podanie:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz