👉Jak zrobić mus z rabarbaru❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- ok. kilogram rabarbaru
- ksylitol, erytrytol lub inny słodzik (ilość według własnych upodobań)
Przepis na domowy mus z rabarbaru - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania musu rabarbarowego, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie rabarbaru:
Gotowanie i duszenie:
Dolej 2-3 łyżki wody do pokrojonego rabarbaru [02:00].
Włącz palnik i na wolnym ogniu doprowadź rabarbar do zagotowania [02:00, 02:10].
Mieszaj co jakiś czas, aby zapobiec przypaleniu na dnie [02:10].
Po zagotowaniu dodaj erytrytol lub inny słodzik (ilość dostosuj do preferowanej słodkości) [02:37, 02:48].
Mieszaj, aby słodzik się rozpuścił [03:00].
Duś na wolnym ogniu, aż rabarbar całkowicie się rozpadnie, pamiętając o mieszaniu [03:03, 03:17].
Finalizacja i przechowywanie:
Gdy mus jest całkowicie rozgotowany, wyłącz palnik [03:17, 03:32].
Jeśli chcesz uzyskać bardzo gładką konsystencję, możesz mus zblendować, ale nie jest to konieczne [03:32].
Na gorąco mus można przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i zapasteryzować – dzięki temu można go przechowywać na zimę [03:50, 03:57].
Po wystudzeniu mus przechowuj w lodówce (można go używać przez kilka dni) [04:06, 04:08].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz