wtorek, 28 listopada 2023

Przepis na roladki śniadaniowe na ciepło

Roladki z boczkiem na ciepło

 
   Oliwka zjadła trzy i stwierdziła, że się najadła. Roladki są bardzo sycące. Nie potrzeba wiele, by zaspokoić głód. 

👉Jak zrobić obiad bez węglowodanów❓

   Jak mi Agnieszka klarowała jak chce to zrobić, to za chiny nie mogłem zatrybić o co biega... Nieraz to co łatwe i proste nie jest oczywiste. 
 
Zapraszamy na przepis na obiad białkowy. 
 
Mariusz i Agnieszka
 

Link do filmu z przepisem
 
 

 

Składniki:
  • boczek surowy wędzony lub parzony w plastrach
  • chuda kiełbasa
  • ogórek kiszony
  • mozzarella w kulkach
  • wykałaczki
Przygotowanie:

Przepis na śniadaniowe roladki zapiekane w piekarniku - krok po kroku z filmu

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania roladek, które można serwować jako śniadanie, kolację lub przekąskę na imprezę:

  1. Przygotowanie składników:

    • Kiełbaskę i ogórek kiszony pokrój w plastry o grubości do pół centymetra [01:29].

    • Boczek (surowy, wędzony lub parzony) powinien być pokrojony w nieprześwitujące plasterki [01:10].

  2. Zwijanie roladek:

    • Na brzegu plastra boczku połóż kawałek kiełbaski [02:01].

    • Zwiń plaster w rulonik [02:07].

    • Spinnij dół rulonika wykałaczką, aby się trzymał [02:19].

    • Włóż kawałek ogóreczka (w dziurkę) [02:28].

    • Na wierzch połóż mozzarellę (w kulkach) [02:31].

  3. Pieczenie i podawanie:

    • Roladki ułóż na papierze do pieczenia [02:58].

    • Włóż do nagrzanego piekarnika (200°C) [03:17].

    • Zapiekaj od 15 do maksymalnie 20 minut [03:28].

    • Gotowe roladki najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe [03:35].

Roladki idealnie pasują do sosów, takich jak tzatziki czy sos tysiąca wysp [04:29, 04:37].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz