Pieczone rzodkiewki w miodzie
Wytrzeszczyłem oczy jak Agnieszka zakomunikowała, że będzie robić pieczone rzodkiewki.- Po 1. dlatego że nigdy nie jadłem.
- Po 2. że byłem ciekawy jak będą smakowały
- Po 3. i na koniec, że będą rewelacyjne, bo Agnieszce wszystko wychodzi.
👉Jak zrobić pieczoną rzodkiewkę w piekarniku❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 2 pęczki rzodkiewek
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2-3 łyżki oliwy
- płaska łyżeczka czosnku granulowanego
- płaska łyżeczka papryki słodkiej
- sól
- pieprz
Przepis na pieczone rzodkiewki - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pieczonych rzodkiewek, które stanowią szybką i pyszną przekąskę warzywną, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie rzodkiewek: Rzodkiewkom odetnij listki, umyje i osusz [01:13]. Odetnij również ogonki [01:18].
Wskazówka: Do pieczenia najlepiej wybierać rzodkiewki jednakowej wielkości, aby upiekły się równo [02:29].
Przygotowanie marynaty: Do miodu [01:28] dodaj musztardę [01:28], oliwę, czosnek granulowany, paprykę słodką oraz sól i pieprz [01:30, 01:38]. Całość porządnie wymieszaj [01:44].
Mieszanie z rzodkiewkami: Do marynaty wrzuć rzodkiewki i porządnie wymieszaj, aby z każdej strony były oblepione [01:50, 01:56].
Pieczenie: Rzodkiewki przełóż na blaszkę [02:08]. Włóż do nagrzanego piekarnika (200°C) [02:11]. Piecz:
Pieczone rzodkiewki najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe [02:44, 02:58].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz