Podpłomyki jadłem od dzieciństwa. Kojarzyły mi się z twardym i chrupkim przysmakiem. Te podpłomyki ziemniaczane mnie zaskoczyły.
👉Jak zrobić lefse❓
Dziś na śniadanie Agnieszka zrobiła naleśniki norweskie w wersji
wytrawnej, bo innych nie lubię. Dokładnie to nie zrobiła naleśniki,
tylko śniadanie z tych naleśników- podpłomyków... Może nie zgodne z
oryginałem, bo nie na słodko, ale ja wiecie na słodko nie lubię, bo to
bomby kaloryczne.
Zapraszamy na przepis na podpłomyki ziemniaczane.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 250g mąki (użyłam orkiszowej typ 630)
- 500g puree ziemniaczanego (zimne)
- 45g masła
- 3 łyżki gęstej śmietany
- płaska łyżeczka soli
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz