wtorek, 19 września 2023

Przepis na pierś z kurczaka pieczona w piekarniku

 Pierś z kurczaka🍗 pieczona w piekarniku


    Pierś z kurczaka🍗 z piekarnika na obiad, to świetna propozycja. Szczególnie wtedy gdy to mięsko jest aromantyczne, mięciutkie i soczyste.

    👉Jak zrobić pierś z kurczaka🍗 z piekarnika w naczyniu❓

    W dzisiejszych szalonych czasach większość ludzi będzie zainteresowana, jak zrobić pierś z kurczaka🍗 z piekarnika na szybko? Ta propozycja jest na prawdę szybka zarówno w przygotowaniu jak i pieczeniu.
    Zapraszamy na przepis na pierś z kurczaka🍗 z piekarnika.
    Mariusz i Agnieszka

Link do filmu z przepisem
SOCZYSTA, MIĘCIUTKA i PACHNĄCA pierś kurczaka🍗 pieczona w PIEKARNIKU
 



Składniki:
  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka 
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy lub oleju 
Przygotowanie:

Przepis na soczystą pierś kurczaka pieczoną w piekarniku - krok po kroku z filmu

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pachnącej, soczystej i mięciutkiej piersi kurczaka pieczonej w piekarniku, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  1. Przygotowanie mięsa i marynowanie:

    • Pierś z kurczaka umyj i osusz, aby nie ociekała z wody [01:19, 01:24].

    • Przełóż pierś do naczynia żaroodpornego [01:38, 01:43].

    • Polej odrobiną oliwy (lub oleju) [01:43]. Rozprowadź tłuszcz po całej piersi, używając palców [01:48, 01:51].

    • Posyp przyprawami (majerankiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem, papryką słodką lub ostrą i solą) z jednej strony [01:51, 02:05].

    • Obróć mięso i przypraw z drugiej strony [02:05, 02:30].

    • Przykryj i włóż do lodówki na minimum godzinę, aby się zamarynowało [02:37, 02:41].

    • Na pół godziny przed włożeniem do piekarnika, wyjmij mięso, aby się ociepliło [02:54].

  2. Pieczenie:

    • Piecz mięso w nagrzanym piekarniku (200°C) przez pół godziny [03:00, 03:06].

    • Jeśli chcesz, aby wierzch był delikatnie chrupiący, na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę [03:10, 03:14].

  3. Odpoczynek i podanie:

    • Po upieczeniu wyjmij mięso [03:28].

    • Nie rozkrawaj go od razu! Zostaw tak na minimum 5 minut, aby soki zostały w środku, a mięso było soczyste [03:38, 03:41]. Wcześniejsze rozkrojenie spowoduje wylanie soków i wysuszenie mięsa [03:41, 03:50].

URL do przepisu: https://youtu.be/fDxYo2O33GI


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz