👉Jak zrobić pieczarki faszerowane mięsem mielonym❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 500g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe)
- 1/2 cebuli lub cała mała
- 1-2 ząbki czosnku
- ok. 9-10 sztuk dużych pieczarek
- 130g sera żółtego
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka papryki słodkiej/ostrej w proszku
- łyżka dowolnego tłuszczu
Przepis na FENOMENALNE pieczarki faszerowane mięsem mielonym - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pieczarek faszerowanych mięsem mielonym z piekarnika, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie farszu:
Rozgrzej patelnię z łyżką dowolnego tłuszczu [01:12].
Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż do zeszklenia [01:18, 01:44].
Do zeszklonej cebuli dodaj pokrojony w kosteczkę czosnek [02:06].
Podsmażaj przez minutkę i dodaj mięso mielone [02:11, 02:22].
Oderwij ogonki od pieczarek (wcześniej je obierając).
Starte ogonki pieczarek na tarce na grubych oczkach [02:27, 02:39].
Gdy mięso jest już na wpół miękkie, dodaj starte pieczarki [02:48].
Podsmażaj razem, aż mięso będzie całkiem miękkie i wyparuje nadmiar wody z pieczarek [02:54, 03:07].
Dopraw pieprzem, solą i papryką [03:07, 03:26] i dokładnie wymieszaj [03:33].
Wyłącz kuchenkę i dodaj połowę żółtego sera [03:36, 03:39]. Wymieszaj [03:45].
Faszerowanie i pieczenie:
Podanie:
URL do przepisu: https://youtu.be/5HEFcLIGSKQ
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz