Jakby nie było nie ma nic lepszego od własnych domowych przetworów
przygotowywanych z końcem lata i na jesieni na okres zimowy.
Nigdy w
sklepie nie udało mi się kupić coś równie dobrego... Na pewno też nie
było zdrowsze, bo wymagało przepisowych konserwantów chemicznych.
👉Jak zrobić sos słodko kwaśny do słoików❓
W mojej rodzinie od pokoleń przygotowywało się weki, słoiki i beczki z
zapasami na zimę. Dziś więcej robi się w słoikach, a beczki
przechodzą do historii. Tym razem do słoików Aga zapakowała sos
słodko-kwaśny z cukinii, pomidorów🍅 i papryki🌶, a Wam serwuje przepis.
Zapraszamy na przepis na sos słodko-kwaśny z cukinii do słoików na zimę.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 1500g cukini
- 500g cebuli
- 500g papryki (już po usunięciu pestek)
- 600g pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka soli
- 3 kopiaste łyżki przecieru pomidorowego
- 0,5 szkl. octu spirytusowego
- 3/4 szkl. cukru
- 1 łyżeczka słodkiej/ostrej papryki
- 1 łyżeczka curry
- pieprz
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz