👉Jak zrobić szaszłyki z piersi kurczaka❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- pierś z kurczaka (waga ok. 800g)
- 1 duża papryka
- 2-3 spore cebule
- 6 łyżek oliwy/oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- sól
Przepis na szaszłyki z piersi kurczaka z papryką i cebulą - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania szaszłyków z kurczaka, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie marynaty do mięsa:
Przygotowanie i marynowanie mięsa:
Umyj i osusz pierś z kurczaka, a następnie obetnij ewentualne chrząstki [02:08, 02:17].
Pokrój pierś z kurczaka na kawałki o podobnej wielkości i grubości, aby równo się upiekły [01:58, 02:28].
Dokładnie wymieszaj mięso w marynacie [02:49].
Mięso odstaw do lodówki na minimum godzinę (można również przygotować je dzień wcześniej i zostawić na całą noc) [02:54, 03:09].
Przygotowanie warzyw:
Nadziewanie i grillowanie:
Nadziewaj mięso i warzywa na patyczki do szaszłyków [04:30, 04:38].
Rozgrzej grilla [05:11].
Grilluj szaszłyki, obracając z każdej strony po 3-4 minuty (jeśli kawałki mięsa są grubsze, wydłuż czas do 4-5 minut na stronę) [05:11, 05:23].
Kontroluj kolor mięsa, aby upewnić się, że jest upieczone [05:32].
Podanie:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz