Biała rzodkiew jest mniej popularna niż zwykła czerwona rzodkiewka.
Smakuje też inaczej, co może jednym pasować, a innym mniej... 😀
Dziś Agnieszka prezentuje przepis na surówkę z białej rzodkwi.
👉Jak zrobić surówkę z białej rzodkwi❓
Wykonanie takiej surówki jest przede wszystkim proste, jak sam przepis
jest prosty i po drugie łatwe i szybkie...
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 2 szt. białej rzodkwi (po ok. 350g jedna)
- 2 duże łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
- 1 duża łyżka majonezu
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Rzodkiew obieramy i myjemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startą rzodkiew odciskamy z nadmiaru wody. Do odciśniętej rzodkwi dodajemy śmietanę, majonez, sok z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i gotowe.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz