Jeśli chodzi o mnie, to masło czosnkowe preferuje z pieczywem. Nie
preferuje dodawania tłuszczu do dań mięsnych lub ryb bo, to utrudnia
trawienie białka. Co doskonale widać na przykładzie jajek na miękko i
jajecznicy na masełku lub innym tłuszczu i jej dłuższym zaleganiu w
żołądku.
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 100g masła
- 4 duże ząbki czosnku, jak małe to nawet 6
- sól
Masło należy wyjąć z lodówki jakieś pół godziny wcześniej aby nabrało temperatury pokojowej. Do masła przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy odrobinę soli i całość dokładnie mieszamy.
Masło wkładamy do lodówki na jakieś pół godziny aby przeszło aromatem czosnku i jest gotowe do użycia.
Takie masło idealnie pasuje do mięs i warzyw z grilla, a najprostszym sposobem jest zrobienie grzanek lub chleba czosnkowego.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz