Od jakiegoś czasu, szukając różnych tagów widziałem placki z kiszoną
kapustą, zastanawiałem się nawet jak mogą smakować... i oto Agnieszka
zrobiła takie placuszki z kapusty kiszonej. To co mogę stwierdzić, to
po 1 - Są rewelacyjne i
po 2 - nie rozpadają się, czyli można je zapakować zabrać na wyjazd, do
pracy do szkoły..
👉Więc!Jak zrobić placki z kiszonej kapusty?
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 200g mąki (użyłam orkiszowej)
- 210ml wody
- 300g kapusty kiszonej (odciśniętej z soku)
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- tłuszcz do smażenia
Mąkę, wodę i kminek dokładnie mieszamy. Robimy ciasto podobne jak na naleśniki (tylko gęste).
Odciśniętą kapustę drobno kroimy i dokładamy do ciasta. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie wszystko mieszamy.
Patelnię z tłuszczem rozgrzewamy. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy łyżkę ciasta - tworząc placek. Placki smażymy (podobnie jak ziemniaczane) z dwóch stron na rumiany kolor.
Gotowe fuczki podajemy z gęstą kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz