Sos tzatziki do dań mięsnych
     Ogórek zielony jest wspaniałym warzywem odkwaszającym nasz organizm. 
Zawiera wiele cennych składników odżywczych tj. witaminy A, C, K, 
magnez, krzem i potas. 
      Ogórek doskonale alkalizuje i nawadnia nasz 
organizm, a jego wysoka zawartość błonnika jest doskonałym lekarstwem na
 zaparcia. 
     Warto również wiedzieć, że świeży sok jest doskonałym 
sposobem na obniżenie gorączki zarówno u dzieci jak i dorosłych...
Link do filmu z przepisem:
105 - Najlepszy przepis na domowy Sos Tzatziki -Idealny do dań mięsnych, wędlin i jajek
Składniki:
- 1 duży ogórek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka koperku
- 1 duży jogurt typu greckiego (400ml)
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
     Ogórek dobrze umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko posolić i zostawić na 10 minut aby puścił sok. 
     Następnie dobrze odciskamy i dodajemy pozostałe składniki: jogurt, drobno pokrojony koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem dobrze mieszamy... 
     Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. aby się składniki przegryzły.
Smacznego :)
Smacznego :)
Smacznego :) 
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj❗ i daj łapkę w górę👍 😁

 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz