I mamy pieczone zamiast smażone, czyli zdrowsze!
Dziecku też bardzo smakowało... :)
Składniki:
Karczek myjemy i osuszamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Z ziół, przeciśniętego czosnku, soli, pieprzu i oliwy robimy marynatę. Nacieramy nią mięso, obkładamy plastrami cebuli i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na minimum 12 godz. (może być dłużej). Karczek wstawiamy do piekarnika podlewając wodą i pieczemy 90-100 minut w temperaturze 180 stopni (co jakiś czas obracając i polewając wytworzonym sosem, jeśli woda wyparowała to należy jej podlać).
ZaSubskrybuj❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Dziecku też bardzo smakowało... :)
Składniki:
- karczek wieprzowy ok. 1,5 kg
- tymianek 1 łyżka
- rozmaryn 1 łyżka
- majeranek 1 łyżka
- czosnek 4 ząbki
- sól
- pieprz
- oliwa 6-7 łyżek
- cebula 2 sztuki
Karczek myjemy i osuszamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Z ziół, przeciśniętego czosnku, soli, pieprzu i oliwy robimy marynatę. Nacieramy nią mięso, obkładamy plastrami cebuli i układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i zostawiamy w lodówce na minimum 12 godz. (może być dłużej). Karczek wstawiamy do piekarnika podlewając wodą i pieczemy 90-100 minut w temperaturze 180 stopni (co jakiś czas obracając i polewając wytworzonym sosem, jeśli woda wyparowała to należy jej podlać).
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Lubie i wyglada smacznie
OdpowiedzUsuń