czwartek, 2 października 2025

Przepis na pieczoną marchewkę z miodem i tymiankiem

Marchewka z miodem 

    Pieczona marchewka, która smakuje lepiej niż frytki? 🥕🔥
    To możliwe! 
    Zrobimy ją z miodem i tymiankiem – słodką, aromatyczną i chrupiącą. 
    Idealna jako zdrowa przekąska, lekka kolacja albo dodatek do obiadu.
    A wszystko w prostym przepisie krok po kroku! 😍 

    👉Jak zrobić pieczoną marchewkę z miodem i tymiankiem❓

    Jeśli lubicie szybkie, zdrowe i kolorowe przepisy, to ten filmik jest dla Was.
    Gwarantuję, że nawet największy przeciwnik marchewki poprosi o dokładkę 😉
 
    Zapraszamy na przepis na pieczoną marchewkę z miodem i tymiankiem!
 
    Mariusz i Agnieszka
 
 


 
Składniki:
  • 600g marchewki 
  • 2 duże ząbki czosnku 
  • 3 łyżki oliwy 
  • 2 łyżki miodu 
  • płaska łyżeczka tymianku 
  • szczypta soli 
  • pieprz 
Przygotowanie:

Przepis na pieczoną marchewkę z miodem i tymiankiem - krok po kroku z filmu

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pieczonej marchewki:

  1. Przygotowanie marynaty:

    • Wymieszaj składniki marynaty (tymianek, miód, sól, pieprz i czosnek) [01:06, 02:15].

  2. Przygotowanie marchewki:

    • Obierz i umyj marchewki [02:35].

    • Pokrój marchewki: chude na pół, a grubsze na ćwiartki (dla szybszego upieczenia) [02:35, 02:40].

    • Marchewkę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia [03:41].

    • Rozłóż marchewkę na blaszce tak, aby leżała pojedynczo [03:57, 04:15].

  3. Pieczenie:

    • Włóż marchewkę do nagrzanego piekarnika (200°C) [04:15].

    • Piecz przez 30-35 minut (czas zależy od grubości pokrojonej marchewki – im grubsza, tym dłużej) [04:22, 04:26].

  4. Podanie:

    • Pieczona marchewka jest gotowa do jedzenia [04:37].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz