poniedziałek, 27 października 2025

Przepis na pieczarki z camembertem zawijane w szynkę

Pieczarki z camembertem 

    Pieczarki, camembert i szynka – brzmi nieźle, prawda? 😄
    Agnieszka czaruje dziś w kuchni genialną przekąskę, którą przygotujesz w kilka minut!
    Pieczarki faszerowane kremowym serem camembert i zawinięte w aromatyczną szynkę szwarcwaldzką to hit na każdą imprezę, kolację czy spotkanie z przyjaciółmi.
    Proste składniki, szybkie wykonanie i efekt WOW gwarantowany!


    👉Jak zrobić pieczarki z camembertem zawijane w szynkę❓

    Zapraszamy na przepis na pieczarki z camembertem zawijane w szynkę!
 
    Mariusz i Agnieszka
 
 
Składniki:
  • 200g szynki szwarcwaldzkiej
  • ser camembert 
  • pieczarki (tyle ile plasterków szynki)
  • pieprz
Przygotowanie:

Przepyszne pieczarki z camembertem i szynką - krok po kroku z filmu

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pieczarek zawijanych w szynkę z camembertem:

  1. Przygotowanie pieczarek:

    • Wyczyść pieczarki [01:02].

    • Oderwij ogonki (można je wykorzystać do innego dania) [01:16].

  2. Przygotowanie sera:

    • Pokrój ser camembert na tyle kawałków, ile masz kapeluszy pieczarek [02:51, 03:38].

    • Do każdej pieczarki włóż kawałek camemberta [03:38, 03:40].

    • Opcjonalnie: Możesz dodać pieprz, aby smak był bardziej pikantny (pieczarek nie należy solić, ponieważ ser i szynka są słone) [04:17].

  3. Zawijanie i układanie:

    • Każdą pieczarkę z nadzieniem z camemberta zawiń w plaster szynki (np. szwarcwaldzkiej) [04:42].

    • Zawinięte pieczarki ułóż w naczyniu, w którym będą pieczone [05:06, 05:31].

  4. Pieczenie:

    • Włóż pieczarki do nagrzanego piekarnika (180°C) [06:09].

    • Piecz przez około 20-25 minut, aż szynka się zarumieni [06:17, 06:20].

  5. Podanie:

    • Pieczarki smakują najlepiej jeszcze ciepłe. Można je podać np. na rukoli lub innej sałacie [06:37, 06:41].



Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz