Pasztet z wątróbki
Dziś w mojej kuchni powstaje coś tak kremowego i aromatycznego, że nawet
kot zagląda przez ramię 😉
👉Jak zrobić pasztet z wątróbki drobiowej❓
To domowy pasztet z wątróbki drobiowej –
prosty, szybki i idealny na kanapki, śniadanie albo przyjęcie.
W przepisie wykorzystuję cebulkę, masło, majeranek i odrobinę octu
winnego (albo czerwonego wytrawnego wina 🍷), co sprawia, że pasztet
wychodzi niezwykle delikatny i pachnący.
Na końcu pasztet ląduje pod masełkiem, dzięki czemu nie wysycha i
idealnie się rozsmarowuje.
Pyszny domowy smakołyk dla całej rodziny!
Zapraszamy na przepis na domowy pasztet z wątróbki drobiowej 🥖✨
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Domowy pasztet z wątróbki drobiowej 🥖 Prosty i pyszny przepis
Składniki:
- 500g wątróbki (z kurczaka, indyka lub kaczki)
- 2 średnie cebule
- 70g masła plus 50g jeszcze do polania
- 3 łyżki octu winnego, z winogron lub czerwonego wytrawnego wina
- 1/3 szklanki przegotowanej wody
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka kolorowego pieprzu do ozdoby
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz