wtorek, 7 października 2025

Przepis na pasztet z wątróbki

Pasztet z wątróbki  

    Dziś w mojej kuchni powstaje coś tak kremowego i aromatycznego, że nawet kot zagląda przez ramię 😉


    👉Jak zrobić pasztet z wątróbki drobiowej❓

    To domowy pasztet z wątróbki drobiowej – prosty, szybki i idealny na kanapki, śniadanie albo przyjęcie.
    W przepisie wykorzystuję cebulkę, masło, majeranek i odrobinę octu winnego (albo czerwonego wytrawnego wina 🍷), co sprawia, że pasztet wychodzi niezwykle delikatny i pachnący.
    Na końcu pasztet ląduje pod masełkiem, dzięki czemu nie wysycha i idealnie się rozsmarowuje.
    Pyszny domowy smakołyk dla całej rodziny!
 
    Zapraszamy na przepis na domowy pasztet z wątróbki drobiowej 🥖✨
 
    Mariusz i Agnieszka
 
 


Składniki:
  1. 500g wątróbki (z kurczaka, indyka lub kaczki)
  2. 2 średnie cebule 
  3. 70g masła plus 50g jeszcze do polania
  4. 3 łyżki octu winnego, z winogron lub czerwonego wytrawnego wina 
  5. 1/3 szklanki przegotowanej wody 
  6. 1 łyżeczka papryki słodkiej 
  7. 1 łyżeczka majeranku 
  8. sól 
  9. pieprz 
  10. 1 łyżeczka kolorowego pieprzu do ozdoby 
Przygotowanie:


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz