Żeberka w sosie pomidorowym
Dziś u nas w kuchni coś, co pachnie tak obłędnie, że sąsiedzi już
stukają do drzwi 😄
Pieczone żeberka w aromatycznym sosie pomidorowym,
które są mięciutkie, kruche i… keto!
Tak – bez cukru, bez bułki, ale z
pełnią smaku!
Przepis jest prosty, a efekt? Powalający!
Mięso odchodzi od kości, sos
aż prosi się o kawałek chleba (albo keto chlebka 😉).
👉Jak zrobić pieczone żeberka w aromatycznym sosie pomidorowym❓
Zostańcie do końca, bo Agnieszka zdradza kilka trików, dzięki którym
żeberka wychodzą perfekcyjne za każdym razem.
Zapraszamy na przepis na keto pieczone żeberka w sosie pomidorowym 🍖
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem
Pieczone żeberka w sosie pomidorowym 🍖 Mięciutkie, aromatyczne i keto!
Link do filmu z przepisem
Pieczone żeberka w sosie pomidorowym 🍖 Mięciutkie, aromatyczne i keto!
Składniki:
- 1,5kg żeberek
- 2 duże cebule
- 3 ząbki czosnku
- 700g passaty pomidorowej lub przecieru pomidorowego z kartonu
- 5 goździków
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej/ostrej
- 3 liście laurowe
- 6 kulek ziela angielskiego
- 30g smalcu lub innego tłuszczu
- sól
- pieprz
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz