sobota, 14 grudnia 2024

Przepis na ciasteczka budyniowe


Ciasteczka budyniowe

    Zbliżają się święta, więc Agnieszka rusza z przepisami dla Was na święta

    👉Jak zrobić ciasteczka budyniowe❓

 

   Te ciasteczka mają podwójne zastosowanie, można zjeść same lub z dżemem, czy też powidłami, a co ciekawe to można skleić 2 razem.
 
    Zapraszamy na przepis na pachnące ciasteczka z budyniem.
 
 
    Mariusz i Agnieszka
 



Składniki:


  • 250g mąki (użyłam orkiszowej)
  • 250g masła 
  • 3 budynie bez cukru śmietankowe lub waniliowe (budyń po 40g opakowanie)
  • 80-100g pudru z erytrytolu, ksylitolu lub zwykłego cukru pudru 
Przygotowanie:

Przepis na ciasteczka budyniowe (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania ciasteczek budyniowych, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Przygotowanie ciasta [01:57]: Połącz ze sobą suche składniki, a następnie dodaj masło w temperaturze pokojowej. Całość zagnieć, aż powstanie jednolite ciasto.

  • Chłodzenie ciasta [02:51]: Gotowe ciasto włóż do lodówki na co najmniej godzinę, aby się schłodziło.

  • Formowanie ciasteczek [03:11]: Odrywaj kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, formuj z nich kuleczki, układaj na blaszce, a następnie spłaszczaj widelcem.

  • Pieczenie [05:03]: Piecz ciasteczka w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni Celsjusza (góra-dół) przez 10 do 15 minut, aż będą rumiane.

  • Podawanie [05:22]: Upieczone ciasteczka można od razu zdejmować na talerz i podawać.

Dodatkowo, autorka wspomina, że ciasteczka można połączyć domowymi powidłami, tworząc podwójne ciastka [06:19].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz