Schab pieczony w mleku
👉Jak zrobić SCHAB PIECZONY W MLEKU❓
Link do filmu z przepisem
Jak zrobić SCHAB pieczony w mleku? - PYSZNA i domowa wędlina na święta
Składniki:
- 1,2- 1,5kg schabu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy lub oleju
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- majeranek
- mleko (tyle aby schab był przykryty do 3/4 wysokości)
Przepis na schab pieczony w mleku (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania schabu pieczonego w mleku, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie schabu
Umyj i osusz schab, najlepiej ręcznikami papierowymi [00:58].
Polej schab odrobiną oliwy lub oleju i natrzyj równomiernie ze wszystkich stron [01:28].
Przeciśnij czosnek i natrzyj nim schab [01:58].
Posyp schab solą [02:39], pieprzem [03:12], słodką papryką [03:28] i majerankiem [03:58].
Tak przygotowany schab włóż do naczynia żaroodpornego z pokrywką lub zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc [04:07].
Pieczenie schabu
Po zamarynowaniu schabu, umieść go w naczyniu i zalej mlekiem tak, aby schab był zanurzony do 3/4 wysokości [05:22].
Wstaw schab do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza (grzanie góra-dół) i piecz przez półtorej godziny [06:44].
Co jakiś czas otwieraj piekarnik i polewaj schab mlekiem po wierzchu [06:53].
Po upieczeniu
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz