👉Jak zrobić ćwikłę z chrzanem❓
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 200g czerwonych buraków
- 70-80 g chrzanu o zawartości 50% (40% wagi buraków po starciu)
- 20 ml soku z cytryny
- szczypta soli
Przygotowanie:
Przepis na ćwikłę z chrzanem (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania ćwikły z chrzanem, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Starcie buraków: Buraki (w filmie użyto buraków pieczonych w piekarniku) należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach [01:59, 03:30].
Dodanie cytryny: Do startych buraków należy wycisnąć sok z połówki cytryny i wymieszać [04:01, 04:19].
Dodanie chrzanu: Następnie należy dodać chrzan. Film sugeruje, że ilość chrzanu powinna stanowić około 40% objętości buraków, czyli około 72 gramy [04:36, 04:49].
Doprawienie: Ćwikłę należy posolić [05:29].
Wymieszanie i serwowanie: Całość dokładnie wymieszać [05:42]. Gotową ćwikłę można podawać od razu, na przykład z białym boczkiem [05:54].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz