niedziela, 17 kwietnia 2016

Sałatka jarzynowa - v. białkowa - #1

Sałatka jarzynowa - białkowa

Wystarczy zmienić lub dodać 1 składnik i tradycyjna sałatka stanie po stronie potraw węglowodanowych lub białkowych. Będziemy mogli spokojnie z czystym sumieniem (a potem czystymi jelitami) zjeść ją z pieczywem lub w drugiej wersji w towarzystwie jajek lub wedlin  na talerzu i nie martwić  się, że przytyjemy, stracimy energię lub pogorszymy stan swojego zdrowia.



Składniki:

3 marchewki
2 pietruszki
1 seler lub połówka (w zależności jak duży)
5 jajek
kawałek pora (biała część)
4 ogórki kiszone
puszka groszku konserwowego
majonez
sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę, seler, jajka gotujemy. Po ugotowaniu studzimy i obieramy, następnie wszystkie warzywa oprócz pora kroimy w kostkę, a por drobno siekamy. Dodajemy groszek konserwowy, majonez, sól i pieprz do smaku i wszystko razem mieszamy.


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCjn3gtNFSCmHw5m2oQ3T4xA


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz