Papryka pieczona z fetą
👉Jak zrobić paprykę pieczoną z fetą i szynką❓
Link do filmu z przepisem
Feta zapiekana z papryką i szynką szwarcwaldzką - Przepis na pyszną przekąskę
Składniki:
- 1,5 sztuki papryki (czerwonej, żółtej)
- 270g fety
- 100g szynki długodojrzewającej
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 3-4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- garść dowolnej sałaty
Przepis na roladki z papryki, fety i szynki szwarcwaldzkiej (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania roladek z papryki, fety i szynki szwarcwaldzkiej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie papryki [01:12]: Paprykę należy pokroić na osiem kawałków i usunąć gniazda nasienne.
Przygotowanie fety [02:10]: Kawałek fety należy przekroić tak, aby zmieścił się w papryce.
Zawijanie roladek [02:10]: Fetę wkłada się do papryki, a następnie całość zawija w plasterek szynki szwarcwaldzkiej.
Układanie na blasze [02:43]: Przygotowane roladki układa się na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie [03:13]: Roladki wstawia się do nagrzanego piekarnika (180 stopni Celsjusza) i zapieka przez około 20 minut.
Przygotowanie sosu [03:25]: W międzyczasie przygotowuje się sos, łącząc musztardę francuską, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, pieprz i sól, a następnie dokładnie mieszając.
Serwowanie [04:37]: Na półmisku rozkłada się garść sałaty, na której układa się upieczone roladki. Całość polewa się sosem i podaje.
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗