Racuchy bez jajek
Racuchy to jeden z najszybszych posiłków jaki Można zrobić. Racuchy mogą być na śniadanie, obiad, na kolacje, jako deser i do szkoły dla dzieci lub do pracy dla męża, czy żony. No dobra dla siebie też...
👉Jak zrobić racuchy bez drożdży ❓
Przyszła ochota na racuchy a nie ma drożdży! Racuchy można także zrobić w
wersji bez drożdży. O taki przepis, specjalnie dla Was, poprosiłem
Agnieszkę... Gdybym powiedział, że zadziałała zasada 3M - Myślisz,
Mówisz, Masz, to bym skłamał. Trzeba było poczekać! Dlaczego? Bo kobiety
lubią jak się na nie czeka... 😃
Zapraszamy na przepis na racuchy bez drożdży.
Link do filmu z przepisem:
Składniki:
- 1,5 szkl. mąki (użyłam orkiszowej jasnej typ 630)
- 2 łyżki erytrytolu (można dać więcej)
- 230ml mleka ryżowego (można zastąpić innym)
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego
- tłuszcz do smażenia
- ewentualnie wanilię lub cukier waniliowy
Mąkę mieszamy z sodą, proszkiem i erytrytolem.
Do mleka dodajemy sok z cytryny. Wlewając porcjami mleko do mąki szybko mieszamy ciasto. Nie mieszamy zbyt długo, bo racuchy nie będą pulchne.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i kładziemy porcję ciasta (jedna łyżka, to jeden racuszek). Racuchy smażymy z dwóch stron na rumiany kolor, na średniej mocy palnika.
Po usmażeniu racuszki możemy posypać pudrem, u mnie był to puder z erytrytolu.
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗