środa, 11 października 2023

Przepis na pieczony camembert z pomidorami

Ser camembert

    To co zrobiła Agnieszka powaliło mnie na kolana... Tak jakby w geście proszenia - błagania o więcej! Więcej sera camembert pieczonego w piekarniku, więcej takich śniadań... 😃

    👉Jak zrobić SER CAMEMBERT pieczony z czosnkiem❓

    Wart zrobić taki ser, warto spróbować bo mogę zagwarantować, że jest tak pyszny, że zapałacie miłością do zapiekanego sera camembert z pomidorami i czosnkiem. 
    Zapraszamy na przepis na pieczony ser camembert z czosnkiem. 
    Mariusz i Agnieszka

Link do filmu z przepisem
 



Składniki:
  • ser camembert
  • kilka pomidorów
  • 3 duże ząbki czosnku
  • kilka listków bazylii
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz 
Przygotowanie:

Przepis na wspaniały ser CAMEMBERT pieczony z czosnkiem i pomidorami - krok po kroku z filmu

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania pysznego, ciepłego śniadania (lub kolacji/przekąski) z pieczonego sera camembert, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  1. Przygotowanie sera:

    • Natnij wierzch sera camembert w krateczkę [01:15, 01:26]. Nacięcia muszą być wykonane ostrym nożem [01:30, 01:38].

    • Pokrój drobno jeden ząbek czosnku [01:45].

    • Wciśnij pokrojony czosnek w nacięcia na wierzchu sera, starając się go wsunąć jak najgłębiej [01:38, 01:58].

    • Camembert przełóż do naczynia, w którym będzie zapiekany [02:31, 02:36].

  2. Przygotowanie dodatków:

    • Pomidory pokrój na ćwiartki lub osiem części (w zależności od wielkości), usuwając twardą końcówkę [02:40, 02:46].

    • Pozostały czosnek pokrój (tym razem nie tak drobno) [02:18, 02:28].

    • Pomidory ułóż dookoła camemberta [02:48, 02:58].

    • Wciśnij między pomidorki czosnek i listki bazylii [03:14].

    • Dodaj na wierzch resztę pomidorów [03:28].

  3. Doprawianie i pieczenie:

    • Skrop ser i pomidory oliwą [03:36, 03:46].

    • Dopraw pomidory solą i pieprzem (sam camembert solisz tylko pośrednio z oliwy) [03:48, 03:58].

    • Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika (200°C) [04:02].

    • Zapiekaj 15 do 20 minut (maksymalnie), aż ser w środku się delikatnie rozpuści i będzie płynny [04:13, 04:21].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz