Dawno, dawno temu, za PRLu w domach i barach panowały, niczym król na dworze, dwa kotlety. Pierwszy, to schabowy, a drugi to mielony.
Ponieważ finezja ludzka nie ma granic, a sytuacja ekonomiczna ludzi się poprawiła, to oczekujemy więcej...
👉Jak zrobić kotlety kalafiorowe z piersią kurczaka❓
Dziś lista różnych kotletów zwiększyła się i sięga stąd do księżyca. Dzięki temu możemy zrobić różne kotlety, od typowo mięsnych, przez mięsno warzywne, po same warzywne.
Zapraszamy na przepis na kotlety kalafiorowe z piersią kurczaka.
Mariusz i Agnieszka
Link do filmu z przepisem:
Składniki:
- 500g kalafiora
- 500g piersi z kurczaka
- 3 jajka L (jeśli M to 4)
- 2 czubate łyżki majonezu
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 120g sera żółtego
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- czubata łyżka koperku
- sól
- pieprz
Przepis na kotlety kalafiorowe z piersią kurczaka - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania kotletów kalafiorowych z dodatkiem kurczaka, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie kalafiora i bazy jajecznej:
Łączenie składników i mieszanie:
Formowanie i pieczenie:
Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj olejem [03:46, 03:57].
Na papier wykładaj łyżką masę (jajeczno-kalafiorowo-kurczakową) [03:57, 04:04].
Włóż kotleciki do piekarnika nagrzanego do 180°C [04:16, 04:22].
Piecz 20–25 minut, w zależności od wielkości i grubości kotlecików [04:22, 04:28].
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz