Jajka faszerowane były moim ulubionym przysmakiem od dzieciństwa. Może z
wyjątkiem w skorupkach bo wydłubywanie nie zawsze szło gładko. Jednak
takie, jak te które zrobiła Agnieszka, od razu znikały w mgnieniu oka.
Teraz jednak zawsze się zastanowię kiedy był poprzedni posiłek i czy w
planie nie mam za chwilę kanapki z czosnkiem na poprawę odporności...
👉 Jak zrobić jajka faszerowane czerwonym burakiem?
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 6 sztuk jajek
- 1 mały czerwony burak upieczony lub ugotowany
- 65g serka śmietankowego
- 1 łyżka chrzanu
- sól
- pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Burak ugotowany lub upieczony ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Ugotowane i obrane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki i za pomocą widelca rozdrabniamy (możemy to również zrobić za pomocą blendera). Do żółtek dodajemy chrzan, serek, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek (z dużą górką). Możemy to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego, lub zwyczajnie za pomocą łyżeczki. Jajka wystarczy już tylko przybrać i gotowe.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz