Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 600g marchewki
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 3 łyżki oliwy
- ok. 180ml słodkiej śmietanki (30%)
Przepis na wyśmienitą marchewkę na ciepło (dodatek do obiadu) - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania marchewki na ciepło, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Podsmażanie cebuli i czosnku: Na patelnię wlej oliwę i podgrzej [01:01]. Cebulę pokrój w kosteczkę [01:28] i podsmaż do zeszklenia [01:32, 01:39]. Następnie dorzuć pokrojony czosnek i smaż przez minutę [01:39, 02:00].
Duszenie marchewki: Marchewkę zetrzyj na tarce na grubych oczkach [01:39]. Startą marchewkę dorzuć do cebuli i czosnku [02:13]. Zmniejsz moc kuchenki, przykryj i duś na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając [02:15].
Doprawianie i wykończenie: Pod koniec duszenia dodaj sól, pieprz i słodką śmietankę [02:25]. Wymieszaj, przykryj i duś, aż marchewka będzie miękka [02:43].
Marchewka jest gotowa do podawania do obiadu [02:58].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗