Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- ok. 300g pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- ok. 200g sera żółtego
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- czosnek granulowany
- czubata łyżka majonezu
- 4 łyżki oleju lub oliwy
Przepis na wspaniałe kotlety z kurczaka z pieczarkami i serem PIECZONE w piekarniku - krok po kroku z filmu
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania aromatycznych kotletów z kurczaka pod pieczarkowo-serową pierzynką, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie mięsa:
Filety z kurczaka umyj, osusz i przetnij wzdłuż [01:15, 01:37], uzyskując po dwie połówki z każdego fileta.
Każdy filet polej odrobiną oliwy z obu stron [01:41].
Posyp solą, papryką i czosnkiem granulowanym z każdej strony [01:46, 01:58].
Tak przyprawione filety ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw do zamarynowania [02:09].
Przygotowanie pieczarkowej pierzynki:
Zapiekane w piekarniku:
Przygotowaną masę pieczarkową wyłóż na filety z kurczaka [03:56].
Żółty ser podziel na dwie porcje. Pierwszą porcję ułóż na wierzch pieczarek [03:59].
Włóż do nagrzanego piekarnika (190°C) [04:15].
Piecz 20 do 25 minut, pamiętając, że po 15 minutach pieczenia należy dołożyć resztę startego sera [04:27].
Po upieczeniu kotlety są gotowe do podania [04:34].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗