wtorek, 7 stycznia 2025

Przepis na likier krówkowy - Krówka


Likier krówkowy

   Nie ma nic fajniejszego jak odkrycie nowego smaku. Kolejny likier Agnieszki i jeszcze pyszniejszy od poprzedniego. 

    👉Jak zrobić likier z krówek❓


    Warto wypróbować nowy przepis i zrobić kolejny likier. Nie dlatego, że poprzednie były gorsze, tylko by poznać nowy smak i dodać do kolekcji nowy trunek na babską imprezę.
 
    Zapraszamy na przepis na likier krówkowy.
 
    Mariusz i Agnieszka
 
 




Składniki:

  • 500g krówek 
  • 400ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 500ml wódki
Przygotowanie:
 

Przepis na likier krówkowy (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania likieru krówkowego, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  • Cukierki krówki (mleczne i czekoladowe) należy wrzucić do garnka [00:56].

  • Następnie wlać niesłodzone mleko zagęszczone [01:21].

  • Całość podgrzewać na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aby cukierki się rozpuściły i nic się nie przypaliło [01:32].

  • Kiedy pojawią się bąbelki, garnek należy zestawić z ognia [02:40].

  • Po wystygnięciu krówek z mlekiem zagęszczonym, dodać alkohol (wódkę) [03:12].

  • Wymieszany likier rozlać do butelek lub karafki, które można szczelnie zamknąć [04:17].

  • Likier będzie gotowy do picia po dwóch dniach, kiedy smaki się przegryzą [05:06].

  • Przed każdym nalaniem należy go dokładnie wymieszać [05:17].

  • Likier krówkowy należy przechowywać w chłodnym miejscu lub w lodówce [05:24].



Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz