Likier krówkowy
👉Jak zrobić likier z krówek❓
Warto wypróbować nowy przepis i zrobić kolejny likier. Nie dlatego, że poprzednie były gorsze, tylko by poznać nowy smak i dodać do kolekcji nowy trunek na babską imprezę.
Przepis na likier krówkowy (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania likieru krówkowego, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Cukierki krówki (mleczne i czekoladowe) należy wrzucić do garnka [00:56].
Następnie wlać niesłodzone mleko zagęszczone [01:21].
Całość podgrzewać na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aby cukierki się rozpuściły i nic się nie przypaliło [01:32].
Kiedy pojawią się bąbelki, garnek należy zestawić z ognia [02:40].
Po wystygnięciu krówek z mlekiem zagęszczonym, dodać alkohol (wódkę) [03:12].
Wymieszany likier rozlać do butelek lub karafki, które można szczelnie zamknąć [04:17].
Likier będzie gotowy do picia po dwóch dniach, kiedy smaki się przegryzą [05:06].
Przed każdym nalaniem należy go dokładnie wymieszać [05:17].
Likier krówkowy należy przechowywać w chłodnym miejscu lub w lodówce [05:24].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz