Surówka z ogórka i kapusty pekińskiej
Surówka na grilla lub surówka obiadowa pasuje do każdej okazji dla
domowników, lub jak przyjdą goście.
👉Jak zrobić surówkę z ogórków i kapusty pekińskiej❓
Surówką również można zacząć grill i jak to robią Francuzi zacząć imprezę - biesiadę od warzyw, czyli np. od surówek i dziś taka propozycja.
Zapraszamy na przepis na surówkę z ogórków i kapusty pekińskiej.
Mariusz i Agnieszka
Składniki:
- 1/3 lub 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 3 ogórki zielone
- mały pęczek koperku
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki gęstej śmietany
Przepis na surówkę z ogórków i kapusty pekińskiej (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania surówki z ogórków i kapusty pekińskiej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Na początku należy umyć i pokroić ogórki w półplasterki, a kapustę pekińską drobno poszatkować [01:03:13].
Następnie drobno posiekać koperek [01:49:10].
Po przygotowaniu warzyw i koperku, należy dodać pieprz, sól, majonez oraz śmietanę lub gęsty jogurt [02:43:40].
Na koniec całość dokładnie wymieszać [02:53:23].
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz