wtorek, 20 sierpnia 2024

Przepis na surówkę z ogórka i kapusty pekińskiej

Surówka z ogórka i kapusty pekińskiej

 
     Surówka na grilla lub surówka obiadowa pasuje do każdej okazji dla domowników, lub jak przyjdą goście.

     👉Jak zrobić surówkę z ogórków i kapusty pekińskiej❓


     Surówką również można zacząć grill i jak to robią Francuzi zacząć imprezę - biesiadę od warzyw, czyli np. od surówek i dziś taka propozycja.
 
     Zapraszamy na przepis na surówkę z ogórków i kapusty pekińskiej.
 
     Mariusz i Agnieszka
 




Składniki:

  • 1/3 lub 1/2 główki kapusty pekińskiej 
  • 3 ogórki zielone
  • mały pęczek koperku 
  • sól
  • pieprz 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 2 łyżki gęstej śmietany 
Przygotowanie:

Przepis na surówkę z ogórków i kapusty pekińskiej (krok po kroku z filmu)

Oto szczegółowy opis procesu przygotowania surówki z ogórków i kapusty pekińskiej, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:

  1. Na początku należy umyć i pokroić ogórki w półplasterki, a kapustę pekińską drobno poszatkować [01:03:13].

  2. Następnie drobno posiekać koperek [01:49:10].

  3. Po przygotowaniu warzyw i koperku, należy dodać pieprz, sól, majonez oraz śmietanę lub gęsty jogurt [02:43:40].

  4. Na koniec całość dokładnie wymieszać [02:53:23].


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz