Viralowe ziemniaki
👉Jak zrobić gniecione ziemniaki z piekarnika❓
Składniki:
- ziemniaki (ilość dowolna)
- kilka łyżek oliwy lub oleju
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- szczypiorek do posypania
Przepis na chrupiące ziemniaczki z piekarnika (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania chrupiących ziemniaczków z piekarnika, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Gotowanie ziemniaków [01:00:10]: Ziemniaki należy ugotować, ale nie dopuścić do ich całkowitego rozpadnięcia się. Powinny pozostać w całości. Ziemniaki solimy.
Odcedzanie i rozgniatanie [01:54:33]: Ugotowane ziemniaki odcedzamy. Następnie układamy je na blaszce z wyposażenia piekarnika i delikatnie spłaszczamy każdy ziemniak za pomocą tłuczka lub dna szklanki.
Doprawianie i pieczenie [03:00:06]: Spłaszczone ziemniaki obficie polewamy oliwą. Następnie każdy ziemniak posypujemy solą (niewielką ilością), pieprzem i słodką papryką. Tak przygotowane ziemniaki wkładamy do nagrzanego piekarnika (210 stopni) i pieczemy przez około 20 minut lub dłużej, aż będą chrupiące.
Serwowanie [04:46:17]: Gotowe ziemniaczki posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Najlepiej smakują podane na ciepło.
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz