Sos koperkowy
👉Jak zrobić sos koperkowy na zimno❓
Link do filmu z przepisem
Przepis na SOS koperkowy na zimno - Idealny sos koperkowy na jogurcie do GRILLA i jajek
Składniki:
- 400g jogurtu typu greckiego
- pęczek koperku
- sok z cytryny do smaku
- starta skórka z 1/3 cytryny
- sól
- pieprz
Przepis na sos koperkowy na zimno (krok po kroku z filmu)
Oto szczegółowy opis procesu przygotowania sosu koperkowego na zimno, z dokładnym wskazaniem momentów w filmie, w których wykonywane są poszczególne czynności:
Przygotowanie cytryny Cytrynę należy dokładnie wyparzyć [01:18]. Następnie należy wycisnąć z niej sok [01:56].
Przygotowanie koperku Koperek należy drobno posiekać. Wcześniej trzeba go umyć i osuszyć [02:08].
Doprawianie Do sosu dodaje się pieprz [02:58] i sól [03:04].
Mieszanie Całość należy dokładnie wymieszać [03:09].
Korekta smaku Po spróbowaniu można dodać więcej soku z cytryny, aby dopasować smak do własnych preferencji [03:22].
Chłodzenie Gotowy sos należy przełożyć do słoika [03:58] i schłodzić, aby smaki się przegryzły [04:31].
Sos koperkowy pasuje do mięs, ryb, jajek, a także do potraw z grilla [04:37].
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz