Zrazy wieprzowe z boczkiem i cebulką
Zrazy, to takie małe roladki. Bo to co rolujemy dzielimy na duże ROLADY i małe ROLADKI.
Ja kiedyś uwielbiałem Devolay. Już sama nazwa jest fajna,
a smak jeszcze lepszy.
W ramach czegoś zawijanego Agnieszka zrobiła
zrazy wieprzowe zawijane.
👉Jak zrobić zrazy wieprzowe ze schabu❓
Trzeba zrobić dużo hałasu... Nie nie chodzi mi żeby nakrzyczeć na
Agnieszkę, a Agnieszka na mnie.
Tylko trzeba rozbić kotlety... Po 40
minutach takiego łomotu, możemy przejść do cichej roboty... Aż do
wkładania zrazów na patelnie, gdzie jest tyle szumu, że musiałem wyciąć
ścieżkę dźwiękową, bo by Wam bębenki popękały... (a sam, po angielsku,
usunąłem się z kuchni).
Jak zawijać zrazy ze schabu?
Zanim te zrazy wylądowały na patelni, to nagraliśmy jak należy zawijać
zrazy? Bo w tym tkwi sekret. Jak poznacie, to zrobicie zrazy zawijane.
Zapraszamy na przepis na zrazy wieprzowe w sosie własnym.
Link do filmu z przepisem
Link do filmu z przepisem
Składniki:
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
- 1 kg schabu
- ok. 200g boczku wędzonego lub wędzonego-parzonego
- 2 duże cebule
- 1 niepełna szklanka wody
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 2-3 listki laurowe
- majeranek
- papryka słodka lub ostra
- sól
- pieprz
- 2 łyżki dowolnego tłuszczu
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz