Placki ziemniaczane w nowej odsłonie, czyli zamiast tradycyjnych placków
ziemniaczanych Agnieszka serwuje przepis na placki ziemniaczane z
kiszoną kapustą.
👉Jak zrobić placki ziemniaczane z kiszoną kapustą❓
Zaczynamy robotę jak przy zwykłych plackach ziemniaczanych... A co
potem? Co dalej?
Zapraszamy na przepis na placki ziemniaczane z kiszoną kapustą.
Link do filmu z przepisem
Składniki:
- 500g ziemniaków (już obranych)
- 300g kiszonej kapusty
- 1 cebula
- 2 duże łyżki mąki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce na drobnych oczkach.
Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i drobno kroimy.
Do ziemniaków dodajemy cebulę, kapustę, mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Jeśli mamy ziemniaki bardzo wodniste (czyli mało skrobi, a dużo wody), to należy dodać jeszcze z łyżkę mąki, aby ciasto nie było zbyt rzadkie.
Tak przygotowane ciasto nabieramy łyżką i kładziemy na rozgrzany olej. Placki smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. Po usmażeniu placki wyjmujemy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby obciekł nadmiar tłuszczu i gotowe.
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą świetnie smakują polane kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym lub sosem pieczarkowym.
Smacznego :)
Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna
ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz