piątek, 12 sierpnia 2022

Przepis na chlebki naan

Chlebki naan z patelni

    My Polacy lubimy pieczywo i ja chyba jestem typowym polakiem bo też lubię. 
   Jak Agnieszka postanowiła zrobić pierwszy raz chlebki naan z kuchni indyjskiej, to się bardzo ucieszyłem. Nie tylko dlatego, że to pieczywo, lecz również pieczywo z tego powodu, że lobię eksperymenty i smakować, degustować, próbować wszytko co nowe... 

👉 Jak zrobić chlebek naan❓ 

    Zrobienie chlebków naan jest proste, bo proste jest zrobienie i upieczenie prawie każdego pieczywa. 
    Rozumiem, że prawie czyni wielką różnice, jednak chlebki naan są na prawdę proste w przygotowaniu. A ponieważ są to chlebki z patelni to również ten element jest prosty. Pac na patelnię, obrócić i zdjąć... 

  Zapraszamy na przepis na indyjskie chlebki naan

 

Link do filmu z przepisem
 

 


Składniki:
  • 350g mąki (użyłam orkiszowej jasnej typ 630)
  • pół szklanki kwaśnej śmietany (letniej)
  • 110ml letniej wody 
  • płaska łyżeczka cukru
  • 15g drożdży
  • płaska łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju 
Przygotowanie:


Smacznego :) 

Zapraszamy na nasz kanał na YouTube:
www.youtube.com/c/DietaRozdzielna

ZaSubskrybuj😀❗ i daj łapkę w górę👍 😁❗

2 komentarze:

  1. Widzę, że ostatnio nastała moda na chlebki naan, bo już nie pierwszy raz wpadam gdzieś na przepis na nie:) Chyba muszę się wreszcie zebrać i sprawdzić czy rzeczywiście takie fajne, jak się o nich pisze:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie wiem czy moda, ale jest to fajny dodatek np. do leczo, salsy itp. Jest pyszny sam, bez żadnych dodatków. Jak nie zjemy, to wkładam do szczelnego pojemnika i na drugi dzień robię jakieś pesto, smaruje chlebki i tak zjadamy. Najlepszy jest zaraz po zrobieniu. Proszę zrobić i się Pani przekona, czy będzie smakowało,🙂

      Usuń